Corona Dagboek

Ook al doe je nog zo je best een virus buiten de deur te houden, helemaal te vermijden is het niet, vooral niet in deze seizoenen. De beste verdediging blijft je immuunsysteem. In deze blog schrijf ik hoe ik met behulp van een aantal krachtpatsers van Moeder Natuur snel weer beter was 🙂

Zaterdag 24 Oktober

Wakker worden met een lichte keelpijn en zo’n gammel ‘misschien word ik ziek gevoel’…

Onbeperkt luilakken en knuffelen

Ziek zijn als moeder is eigenlijk geen optie. Vooral niet als je net een paar dagen herfst zou gaan vieren in een prachtig chaletje in Hoenderloo. Ontwakende nam ik mezelf dan ook voor dat er niets aan de hand was en het, met wat thee en een positive attitude, gauw weg zou trekken. Na het ontbijt moest ik toch eraan toegeven… Als er geen Corona zou zijn, zou ik er niet zo zwaar aan tillen, maar op dit moment vond ik het onverantwoord: onze mini-vakantie kon niet door gaan. Even later hing ik aan de telefoon met de GGD voor een testafspraak. Wel was ik vastberaden snel er bovenop te zijn, want: zie eerste zin van deze alinea 😉

“Elk nadeel heb z’n voordeel” zou Johan Cruijff zeggen. Op zolder heb ik een schatkamer aan prachtige, biologische etherische oliën, plantaardige oliën, kruiden, zouten en een aantal goede naslagwerken. Dit was weer een mooie kans om uit te proberen wat werkt voor mij in deze situatie. Omdat ik eerder goede ervaringen heb gehad met een ‘flu-bomb’, ging ik daar nu ook voor. Dit is een capsule met een aantal druppels etherische olie en een beetje olijfolie. Ik gebruikte oregano, tijm, rozemarijn, teatree, frankincense en citroen, van ieder 1 druppel. Het innemen van etherische olie is niet zonder risico. Gebruik enkel oliën van goede kwaliteit en niet meer dan geadviseerd door een specialist. Less is more! Als je slechte kwaliteit gebruikt, heeft je lichaam misschien wel meer moeite met het verwerken ervan dan dat het er wat aan heeft. Mijn voorkeur hebben de oliën van Florihana, omdat ik de prijs-kwaliteit verhouding goed vind en ik het prettig vind dat het bedrijf transparant is. Alle testrapporten kan je online downloaden en bovendien is het een van de weinige biologische merken. (Dit is geen affiliate marketing, gewoon een enthousiast mens ;))

Deze flu-bomb helpt je lichaam het virus of de bacterie te bestrijden. Iedere olie werkt op zijn eigen manier. Als je hier meer over wil weten, kan je het best zelf op onderzoek uit gaan of contact opnemen met een aromatherapeut / natuurarts. Sommigen adviseren deze flu-bomb om de 4 uur te nemen, maar ik vind dat too much. Na 1 keer een capsule, heb ik een mix gemaakt met dezelfde etherische oliën, van ieder 5 druppels op 30 ml amandelolie en heb dit topisch (op de huid) aangebracht.

5 druppels van ieder op 30 ml (amandel)olie

In de avond had ik me er helemaal bij neergelegd: ik moest uitzieken. Ik had vooral keelpijn, last van m’n onderrug en een koortsig gevoel, terwijl de thermometer maar ietsje verhoging aangaf. ‘s Avonds heb ik een heet bad genomen, om ‘het er lekker uit te zweten’. Hieraan had ik een kopje epsom zout toegevoegd, waarop ik eucalyptus en lavendel had gedruppeld. Het zout dient als emulgator. Etherische olie mengt namelijk niet met water. Bovendien is epsom zout rijk aan magnesium, wat je lichaam via je huid goed opneemt en een belangrijk mineraal is voor allerlei processen. De eucalyptus helpt bij het losmaken van slijm, is fijn voor je longen en vind ik gewoon een heerlijke geur. In combinatie met de lavendel was ik lekker rozig. Die koude rillingen gingen alleen maar niet weg, ondanks dat ik geen koorts had. Ik smeerde mijn voeten, onderrug, polsen en mijn hele ‘binnenbaan’ (vanaf mijn hals tot onder mijn navel, over alle chakra’s) in met het oliemixje en maakte 2 warme kruiken. Doe dit niet als je het warm hebt, of koorts hebt. Luister naar je lichaam. Warmte is vanuit de antroposofie belangrijk voor je zelfhelend vermogen. De zienswijze van de antroposofen sluit goed aan bij de filosofie van Greenie, namelijk een holistische blik (alles heeft invloed, niet alleen het fysieke) en vertrouwend op het lichaam en de natuur. De Westerse geneeswijze sluit ik zeker niet uit! De combinatie is juist zo krachtig.

Om 20:00 was ik klaar voor een goede nacht slaap.

Zondag 25 oktober

Omdat ik overtuigd ben van de kracht van koorts, mits het niet te hoog en te lang is, heb ik de eerste dag me er zonder paracetamol doorheen geknokt. Als je lichaam hard vecht tegen een virus, is het namelijk gebaat bij een hogere temperatuur en met paracetamol onderdruk je dit. Hiermee zit je jezelf dus eigenlijk in de weg, zo heb ik me laten vertellen door een antroposofisch arts. In de nacht kreeg ik inderdaad die koortspiek, inclusief mega vage dromen en een nat bed van het zweet. De volgende ochtend mat ik 38,3, was de keelpijn onveranderd en voelde ik me behoorlijk gammel. Gelukkig had ik geen luchtwegklachten.

Mijn dochter van 3 vond het ongelimiteerd TV kijken gisteren wel een keer leuk, maar had vandaag duidelijk minder boodschap aan: “mama voelt zich niet zo lekker”. Gezien de quarantaine regels was het ook niet mogelijk hulp van iemand te krijgen, dus helaas, nood breekt wet: mama aan de paracetamol. En dat werkte prima! Hierdoor voelde ik dat het mee ging vallen, want ik heb in februari ook een virus gehad en toen was ik veel zieker. Een paracetamolletje deed toen weinig. Ook nam ik mijn supplementen trouw, maar dat deed ik daarvoor ook al. Vitamine C en D, magnesium, omega 3-6-9, kurkuma en een multi-vitamine.

De scherpe keelpijn met slikken en de enge berichten dat het virus naar je longen kan zakken en daar voor de grootste schade kan zorgen, maakte dat ik heel veel groene thee dronk, (boordevol antioxidanten), met gember (ontstekingsremmend) en honing (antibacterieel en verzachtend). Ook gorgelde ik ieder uur met een zoutoplossing met 2 druppels tijm etherische olie. Tijm is een ideaal middel bij verkoudheid en keelklachten met veel helende eigenschappen en ondersteunt het immuunsysteem. Als je ‘tijm en keelpijn’ of ‘helende werking tijm’ googled, kan je er veel over lezen. De site van Anthemis vind ik een prettige bron.

Om 13:00 was het zo ver: op naar het beruchte wattenstaafje. Riekend naar de oregano (je hele lijf gaat er naar ruiken) en bewapend met een mondkapje, stapten we in de auto. Het was een behoorlijke uitputtingsslag en dus ik was blij dat we toch mochten testen, toen ik erachter kwam dat ik een dag te vroeg was komen opdagen! (Oops) Eenmaal thuis voelde ik me eigenlijk beter dan toen we weggingen. Frisse lucht en even wat doen, hielp me klaarblijkelijk. Na een gezonde maaltijd ben ik weer vroeg naar bed gegaan. Zonder paracetamol en zonder koorts.

Maandag 26 oktober

Als er geen Corona had geheerst, was ik vandaag waarschijnlijk gewoon gaan werken. Ik voelde me prima, al was ik nog wat slapjes. In de middag kreeg ik de uitslag: positief. Dit deed meer met me dan ik had gedacht. Mijn omgeving inlichten en het vooruitzicht minimaal een week binnen te moeten blijven met een stuiterpeuter. Ik voelde me direct weer wat minder lekker en werd, ondanks dat ik mezelf vertrouwen in probeerde te praten, toch bang. Vooral voor m’n omgeving. Ik had in mijn besmettelijke dagen iemand gezien met een auto-immuunziekte en een dierbaar iemand die bijna de 70 aantikt. Ik voelde me schuldig en stresste ‘m behoorlijk. Je wil toch niet de dood van iemand op je geweten hebben! Ik voelde me als het ware in een spagaat tussen mijn eigen onderbuikgevoel, waar ik de overtuiging heb dat we te veel uit angst aangestuurd worden en veel meer in vertrouwen zouden moeten zitten. Dat we zouden moeten focussen op werken ‘aan de voorkant’ (dus door weerstand op peil houden en goede dingen denken en doen). In plaats van / in aanvulling op de angstige berichtgeving vanuit media en overheden, met bijbehorende restricties. Daarbij mag je ook niets doen en kon ik niemand opzoeken. Ideaal recept om te veel in je hoofd te gaan zitten en dingen uit z’n verband te trekken. Ondertussen voelde m’n meisje mijn spanning en reageren kinderen daar vaak op door juist aandacht te vragen en ‘vervelend’ te gaan doen. Dit heeft moeder natuur dan weer niet zo goed geregeld… 😉

Nu kon ik mijn kruidenwalhalla inzetten om de psychische kant te verzachten. Ik druppelde frankincense, kamille, geranium en lavendel in m’n diffuser. Oliën die je kalmeren, je vertrouwen geven en de liefde laten stromen. Ik gaf mezelf een voetmassage met cederwoord op een draagolie, om te aarden, meer in m’n lijf en minder in m’n hoofd te zitten. Een kaarsje kreeg een plek tussen mooie edelstenen en ik vroeg het universum voor de lieve mensen om me heen te zorgen. Op deze manier probeerde ik mijn angst los te laten. Ik gorgelde nog wat met m’n zout-tijm-oplossing, we beplakten ons met stickers en stortten ons op de strijkkralen en verfkliederijen om samen lekker bezig te zijn.

Dinsdag 27 oktober

Het einde van de boodschappen kwam in zicht en de bezorgservices konden wel komen, maar pas over een dag of 10…  Gelukkig vond ik iemand bereid ons uit de brand te helpen. We aten erg gezond; havermout voor ontbijt, groentesoep voor de lunch, ‘s avonds een kleurrijk pallet op het bord en tussendoor lekker fruit. Deels komt dit van het biologische landgoed waar ik tegenover woon. Heerlijk in verbinding met de lokale grond. Ook bakten we een appeltaart. Leuke ochtendbesteding plus een zoethoudertje. Snoepen hoef je kinderen namelijk niet te leren 😉

Het viel me weer eens op hoe goed kids zich aan kunnen passen. Ze leven zo in het moment. Ik baalde nog steeds dat we niet in Hoenderloo waren en Charley genoot van alle rust en aandacht.

De rest van de week

Gelukkig is het bij mij heel mild verlopen, waar ik dankbaar voor ben. De rest van de week verliep ongeveer zoals de dinsdag, behalve dat we op donderdag even het bos in gingen. Ik was al 2 dagen klachtenvrij, maar helemaal grauw van het binnen zitten. In alle vroegte (om mensen te vermijden), met mondkapje en hand-sanitizer, gingen we op pad. Zo konden we makkelijk zorgen dat niemand in onze cruciale zone zou komen, maar toch de o-zo-nodige frisse lucht en vitamine D konden krijgen, waar we beiden naar snakten. We leefden helemaal op en we hadden binnen no-time weer lekkere roze blosjes op onze wangen.

Tot slot

Sinds ik Greenie heb, ben ik altijd deels verheugd als iets zich aandient waar ik een natuurlijke remedie voor kan zoeken. Voetschimmel, wallen, striae, jeuk, uitslag of hoofdpijn, tegenwoordig is het een kans om persoonlijk te ondervinden wat bij mij werkt en hopelijk dit over te dragen aan anderen waarvoor dit ook een remedie kan zijn. Omdat ik geloof in het zelfhelend vermogen van het lichaam en dat het hebben van een stukje regie en vertrouwen veel impact kan hebben, ga ik het de komende MAAN (november-december) hieraan besteden. Op social media post ik over hoe je je weerstand kan boosten en vanuit vertrouwen kan handelen.

Tijdens dit Corona-verloop heb ik nogmaals geleerd hoe belangrijk het is goed naar je lijf te luisteren en goed voor jezelf te zorgen. Je bent een team met jezelf. Mind-body-spirit.

De bijna 70-jarige was ook positief en is inmiddels weer nagenoeg klachtenvrij. Degene met de auto-immuunziekte heeft geen verschijnselen ontwikkeld 🙏

Blijf gezond iedereen 💚

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Toevoegen aan de wachtlijst Wij informeren je wanneer het product op voorraad is. Laat hieronder jouw geldige e-mailadres achter.
Scroll naar boven